SPEKTAKULARNI KONCERT LEGENDARNOG SARAJLIJE: Zdravko Čolić oduševio publiku, niko ne vjeruje da je ovo moguće u osmoj deceniji...

Naime, dugoočekivani koncert uslijedio je nakon osam godina, koliko je prošlo od posljednjeg održanog u gradu na Dravi, ujedno gradu za kojeg Čolića, kao ''osječkog zeta'', vežu i posebne emocije i privatne veze.

  • Estrada

  • 26. Nov. 2023  

  • 0

Reporteri portala Ljudski.ba svjedočili su glazbenom spektaklu za pamćenje.

Legendarni sarajevski glazbenik Zdravko Čolić, inače osječki zet, dva dana zaredom napunio je dvoranu Gradski vrt u Osijeku, a publika ga je pozdravila velikim pljeskom. Čolićev nenadmašni vokal, nepresušna energija, neodoljivi šarm i veliko poštovanje prema publici još su uvijek recept kojim osvaja publiku svih generacija i na svim koncertima, pa tako i na večerašnjem osječkom. Već s prvim taktovima prve pjesme bilo je jasno koliko se Osijek zaželio ovog glazbenog velikana.

Naime, dugoočekivani koncert uslijedio je nakon osam godina, koliko je prošlo od posljednjeg održanog u gradu na Dravi, ujedno gradu za kojeg Čolića, kao ''osječkog zeta'', vežu i posebne emocije i privatne veze.

Repertoar na kojem je bilo više od 40 najvećih Čolićevih uspješnica, nastavio se hitovima poput 'Produži dalje', 'Živiš u oblacima', 'Jedna zima sa Kristinom', 'Svadbarskim sokakom', 'Krasiva', 'Čini ti se grmi', 'Noć mi te duguje', 'Pusti, pusti modu', 'Mađarica', 'Ti si mi u krvi' te mnogim, mnogim drugima.

S obzirom kako jedna dvorana nije bila dovoljno velika da bi mogla primiti Osječane i njihove goste koji su na koncert došli iz mnogih drugih gradova i država, Čolić je u 'Gradskom vrtu' nastupio dvije večeri zaredom.

Kako javljaju naši reporteri, Čola je, iako u osmom desetljeću života, pjevao duže od tri sata. Skupa s publikom otpjevao je više od 40 pjesama, a pred dvoranom je bilo tablica iz BiH i iz Srbije.

Najavio je Čolić da uskoro snima nove pjesme.

U nastavku pogledajte što je zabilježila ekipa portala Ljudski.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...