SANJA VULIĆ NAJAVLJUJE: "Uputićemo inicijativu za smjenu Zukana Heleza, Sevlid Hurtić, a ne Denis Šulić - bila je vaša ucjena..."

-A vi, vi više ne znate ni ko ste, ni šta ste, ni šta slavite. Samo jedno treba da znate - nas ne zanimate ni vi, ni vaša FBiH, osim onih nekoliko nadležnosti predviđenih Dejtonskim sporazumom, kazala je Vulić.

  • Politika

  • 26. Nov. 2023  

  • 8

Klub poslanika SNSD-a i Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputiće inicijativu za smjenu ministra odbrane BiH Zukana Heleza, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD-a Sanja Vulić

Vulić je kazala da "nije riječ o bilo kakvoj ucjeni, već o odgovornom ponašanju poslanika koje su birali građani Republike Srpske, za razliku od Trojke i njihovih ucjena".

- Sevlid Hurtić, a ne Denis Šulić - bila je vaša ucjena, a naš kompromis. Ekipa iz "Trojke" očigledno smatra da mi treba da prihvatamo pravila isključivo koja oni definišu ili njihovi prijatelji iz međunarodne zajednice. Tu su se mnogo prevarali i zaigrali. Niko neće igrati po bilo čijim pravilima. Možemo razgovarati i dogovarati se samo na temelju Dejtonskog sporazuma i dejtonske BiH, poštujući njen teritorijalni integritet i suverenitet, i nikako drugačije, poručila je Vulić.

Ona je kazala da je Republika Srpska priznata Opštim okvirnim sporazumom za mir u BiH, da ima svoje institucije, svoj Ustav i ko god dolazi u RS ima da poštuje njene institucije i njene praznike.

- Јuče ste se ponovo zaigrali, gospodo iz "trojke". Došli ste u Republiku Srpsku da provocirate najranjiviju kategoriju društva u Srpskoj, pripadnike Vojske Republike Srpske. To nije samo licemjerstvo, već i bezobrazluk. Mi iz Republike Srpske smo dostojanstveni, znamo ko smo i šta smo, imamo svoju slavnu istoriju. A vi, vi više ne znate ni ko ste, ni šta ste, ni šta slavite. Samo jedno treba da znate - nas ne zanimate ni vi, ni vaša FBiH, osim onih nekoliko nadležnosti predviđenih Dejtonskim sporazumom, kazala je Vulić za Srnu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...