"TUŽNO PLAČEM, KUĆU OSTAVLJAM": Pogledajte kako su se radnici Leda iz Čitluka oprostili od radnog mjesta (VIDEO)

Rastanak od kompanije u kojoj su proveli niz godina bio je veoma emotivan.

  • Ekonomija

  • 26. Nov. 2023  

  • 3

Za 52 radnika koji su nakon gašenja proizvodnje dobili otkaz u čitlučkoj firmi Ledo jučer je bio zadnji radni dan.

Rastanak od kompanije u kojoj su proveli niz godina bio je veoma emotivan.

Od svog radnog mjesta oprostili su se pjesmom “Tužno plačem, kuću ostavljam“.

Nakon oproštaja ispred same firme, nastavili su se družiti u Međugorju gdje su zapjevali i duhovnu pjesmu, javila je Jabuka TV.

Podsjetimo, početkom oktobra čitlučki Ledo objavio je kako nakon 23 godine gasi proizvodnju u BiH, ali da će nekoliko stotina zaposlenika u području logistike, prodaje, marketinga i drugih funkcija nastaviti raditi.

S druge strane, nedavno su iz ove firme javili da ulažu veliki novac u svoje proizvodne pogone u Hrvatskoj.

Ledo je nekada pripadao hrvatskog grupaciji Agrokor Ivice Todorića, iz koje je kasnije nastala Fortenova grupa. Fortenova u proljeće 2021. prodaje Ledo velikoj međunarodnoj grupaciji Nomad Foods Limited.

Oni su tada potpisali kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastoji od društava Ledo plus d.o.o., Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. te nekoliko manjih povezanih društava. Vrijednost transakcije iznosila je 615 miliona eura.

Inače, prema podacima BiznisInfo.ba, firma Ledo d.o.o. Čitluk prošle godine je imala ukupne prihode od čak 114 miliona KM i čistu zaradu od 23 miliona maraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...