Hronika
GRANIČNA POLICIJA U AKCIJI: Bh. državljanin uhapšen zbog krijumčarenja migranata iz Sudana
Prije 14 min0
Kad temperature padnu u termometru u potrazi smo za ukusnim jelima koje će nas zasititi i zagrijati.
Gastro
27. Nov. 2023 27. Nov. 2023
0
Ako želite u pola sata napraviti ukusan ručak, isprobajte recept za ovo povrtno varivo od kelja, krompira i graha.
Upotrijebite kuhani grah i nasjeckani paradajz iz konzerve i tako skratite vrijeme pripreme.
Slasnost jela postignite uz upotrebu ukusnog povrtnog temeljca i mediteranskih začina.
Sastojci:
1 l povrtnog temeljca
800 ml paradajza iz konzerve
500 g nasjeckanog kelja
240 g kuhanog graha
2 krompira
2 mrkve
2 stapke celera
2-3 čehna bijelog luka
1 manji luk
1 čajna kašika bijelog luka u prahu
1 čajna kašika sušenog origana
1 čajna kašika bosiljka
½ čajne kašike šećera
so i biber po želji
peršun za posluživanje
ulje za dinstanje
Priprema:
1. U velikom loncu zagrijte nešto ulja pa na njemu izdinstajte nasjeckani luk, mrkvu i celer. Dinstajte povrće oko osam do 10 minuta dok ne omekšaju.
2. Dodajte bijeli luk nasjeckan na manje komade i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
3. Podlijte povrće s povrtnim temeljcem i paradajzom.
4. Dodajte očišćeni krompir narezan na manje kocke, kelj narezan na trakice i kuhani grah.
5. Začinite sve zajedno sa solju, biberom, bijelim lukom u prahu, bosiljkom i origanom. Dodajte i malo šećera.
6. Poklopite lonac i kuhajte sve zajedno na umjerenoj temperaturi 15-ak minuta dok se krompir ne skuha do kraja.
7. Poslužite varivo sa svježim peršunom po želji i kriškom kruha.
Prijatno!:)
(Zadovoljna.hr)
Hronika
GRANIČNA POLICIJA U AKCIJI: Bh. državljanin uhapšen zbog krijumčarenja migranata iz Sudana
Prije 14 min0
Evropa
NA NJEMU RUSKA ADRESA ZA ISPORUKU: Premijer Grčke dobio pismo sa bijelim prahom
Prije 16 min0
Politika
RELATIVNO MIRNO NA SJEDNICI NSRS-a: “Kao da mi je ulazio u kuću i iznosio šta je htio, a sad traži od mene pomoć”
Prije 16 min0
Regija
JADRANKA KOSOR ODGOVORILA PLENKOVIĆU: "Zamislite da je to rekao njemački kancelar. Bio bi smijenjen, prezren..."
Prije 20 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
Prije 22h0
Gastro
IZ KUHINJE LEGENDARNE GLUMICE: Mira Banjac otkrila recept za krofne koji će oduševiti ukućane
07. Jul. 20250
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
Prije 23h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.