GUARDIOLA ODUŠEVLJEN GVARDIOLOM: "Nemam riječi, nevjerovatan je i jako važan igrač za nas"

Španski menadžer Cityja oduševljen je hrvatskim reprezentativcem.

  • Sport

  • 27. Nov. 2023  

  • 0

Joško Gvardiol u augustu je za 90 miliona eura prešao iz RB Leipziga u Manchester City. Kod Pepa Guardiole je odmah postao prvotimac, a najčešće igra na poziciji lijevog beka.

Ove sezone ima 13 odigranih utakmica u svim natjecanjima i 1091 minutu je proveo na terenu. Španski menadžer Cityja oduševljen je hrvatskim reprezentativcem.

“Nemam više od nevjerovatnih riječi za njega. Kako se prilagodio, to je nevjerojatno. Možda nije lako na početku doći iz jedne lige u drugu, ali on je igrao na visokoj razini. Toliko je važan igrač za nas”, rekao je Guardiola pa spomenuo i Matea Kovačića (29):

“Nevjerojatna osoba, kao i svi novi igrači koji su dosad ove sezone bili vrhunski”, Kovačić je u junu za 29 miliona eura došao iz Chelseaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...