STUART PEACH U RAZGOVORU SA BEĆIROVIĆEM: Ujedinjeno Kraljevstvo podržava euroatlantski put BiH

Na sastanku je razgovarano o unapređenju ekonomske saradnje dvije zemlje,

  • Politika

  • 28. Nov. 2023  28. Nov. 2023

  • 3

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa specijalnim izaslanikom premijera UK za Zapadni Balkan Stuartom Peachom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora Bećirović izrazio je zahvalnost Vladi UK na kontinuiranom angažmanu u Bosni i Hercegovini i programima pomoći ekonomskih reformi, jačanju demokratije i reformi vladavine prava.

Lord Stuart Peach je istakao da je Ujedinjeno Kraljevstvo, kao svjedok Dejtonskog mirovnog sporazuma, saveznik Bosne i Hercegovine. On je naglasio da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti pružati podršku očuvanju nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Specijalni izaslanik premijera UK za Zapadni Balkan Peach je, između ostalog, rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju ekonomske saradnje dvije zemlje, s posebnim naglaskom na važnost privlačenja investicija iz Ujedinjenog Kraljevstva u Bosnu i Hercegovinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...