MOŽE BITI I RUČAK: Pire-krompir je uvijek odličan dodatak jelima, a naročito ako imate vremena da ga...

(...) napravite bez pomoći instant-kesica.

  • Gastro

  • 28. Nov. 2023  28. Nov. 2023

  • 0

Ovaj recept će vam malo zašareniti pire krompir, zahvaljujući dodavanjem jednog sastojka.

Sastojci:

4-5 velika krompira

2 srednje glavice crnog luka

1 dl mlijeka

so

Priprema:

1. Očistite krompir i ostavite ga da odstoji u vodi 10-ak minuta. Zatim, na zagrijanoj ringli, kuhajte krompir, uz povremeno dodavanje vode, ako je potrebno.

2. Dok se krompir kuha, na srednjoj vatri izdinstajte luk, koji ste prethodno oljuštili i isjeckali na kockice. Dinstajte ga nekoliko minuta, dok ne porumeni.

3. Krompir je gotov onda kada možete proći viljuškom kroz njega i "razbiti" ga odmah. Kada bude gotov, procijedite ga.

4. U jednu dublju šerpu ubacite bareni krompir, i počnite da ga gnječite.

5. Prije nego što ga sasvim izgnječite, dodajte mlijeko i dinstani luk i kašičicu soli.

6. Nastavite sa gnječenjem, dok ne nestanu sve grudve od krompira.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...