Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
(...) napravite bez pomoći instant-kesica.
Gastro
28. Nov. 2023 28. Nov. 2023
0
Ovaj recept će vam malo zašareniti pire krompir, zahvaljujući dodavanjem jednog sastojka.
Sastojci:
4-5 velika krompira
2 srednje glavice crnog luka
1 dl mlijeka
so
Priprema:
1. Očistite krompir i ostavite ga da odstoji u vodi 10-ak minuta. Zatim, na zagrijanoj ringli, kuhajte krompir, uz povremeno dodavanje vode, ako je potrebno.
2. Dok se krompir kuha, na srednjoj vatri izdinstajte luk, koji ste prethodno oljuštili i isjeckali na kockice. Dinstajte ga nekoliko minuta, dok ne porumeni.
3. Krompir je gotov onda kada možete proći viljuškom kroz njega i "razbiti" ga odmah. Kada bude gotov, procijedite ga.
4. U jednu dublju šerpu ubacite bareni krompir, i počnite da ga gnječite.
5. Prije nego što ga sasvim izgnječite, dodajte mlijeko i dinstani luk i kašičicu soli.
6. Nastavite sa gnječenjem, dok ne nestanu sve grudve od krompira.
Prijatno!:)
Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
Društvo
I LJILJANI U PARIZU: Tokom ceremonije otvaranja OI u Parizu, prikazan tim BiH iz 1992. godine
Prije 4h0
Vijesti
OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU: Francuzi priredili pravi spektakl pa na kraju iznenadili čitav svijet (FOTO, VIDEO)
Prije 4h0
Mini market
PREPOZNAJTE LI ČOVJEKA U KABANICI: U Parizu će navijati za Srbiju (FOTO)
Prije 5h1
Gastro
GOTOVO ZA 15 MINUTA: Ovaj recept za uštipke vam je dobro došao kada vam treba brzinski obrok
24. Jul. 20240
Gastro
KULINARSKI TRIK - HIT NA INTERNETU: Pogledajte kako od jedne litra mlijeka napraviti više od kilogram sira… (VIDEO)
24. Jul. 20240
Gastro
DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE: Pet sastojaka sa kojima nema greške
Prije 15h0
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Jul. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.