STRUČNJAK ZA SIGURNOST DENIS HADŽOVIĆ: „Zabrinjavajuće što je BiH top prioritet na NATO konferenciji…“

Hadžović je ukazao na loše vođenje politika.

  • Politika

  • 29. Nov. 2023  

  • 1

Gostujući u programu Face TV-a, direktor Centra za sigurnosne studije Denis Hadžović upozorio je da nije dobro što je Bosna i Hercegovina u vrhu prioriteta o kojima raspravljaju NATO članice!

“To je sudbina ovog regiona. Na secionističku retoriku ukazujemo dugi niz godina i sve je snažnija, a sve uz utjecaj Rusije, koja se bori za svoje interese na ovom dijelu Balkana! Dio koji se odnosi na Rusiju izazvao je više pažnje. Iz tog razloga su snažnije reakcije iz RS-a”, poručio je Hadžović.

Hadžović je ukazao na loše vođenje politika.

“Ono što građani očekuju: ne da im neko dijeli pomoć, nego da im se obezbijedi kvalitetna plaćena radna mjesta… zato sam spomenuo i Srbiju. Ipak se ona u ekonomskom dijelu daleko bolje razvija! Ovdje čekamo da li će nam Evropska unija dati nešto ili neka druga međunarodna organizacija, umjesto da pristupimo svi zajedno privlačenju stranih investicija koje su jedini garant ekonomskog razvoja”, istakao je Hadžović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...