U KANADI OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI BiH: Po prvi put poslije više godina čestitka je stigla i iz...

Također, gradovi Hamilton i Kalgari su u znak poštovanja prema državi BiH ispred gradskih skupština podigli bh. zastavu.

  • Društvo

  • 29. Nov. 2023  

  • 0

Gradonačelnici Ontaria, Kalgaria, Hamiltona, Frederiktona, Edmontona, Halifaksa, Toronta, Stoni Kriga, Londona, Otave, Viktorie su poslali čestitke povodom jednog od najvažnijih državnih bosanskohercegovačkih praznika - Dana državnosti BiH.

Kako je saopćeno iz Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK), gradonačelnici su istaknuli važnost ZAVNOBIH-a, koji je obnovio državnost BiH u svojim historijskim granicama i ponovo afirmirao njen multietnički i multikulturni karakter.

-Također, isticali su važnu ulogu bh. dijaspore u njihovim gradovima i Kanadi uopšte, te značaj Kanade u očuvanju mira i bezbjednosti, kao i ekonomskog, političkog i kulturnog razvoja BiH, navode iz IGK-a.

Po prvi put poslije više godina čestitka je stigla i iz Ambasade BiH u Ottawi koju je poslala savjetnica Daniela Čolić.

Također, gradovi Hamilton i Kalgari su u znak poštovanja prema državi BiH ispred gradskih skupština podigli bh. zastavu.

-To što kanadski gradonačelnici čestitaju jedan od najvažnijih državnih praznika je jasna poruka da poštuju državu BiH, njen suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i državno pravni kontinuitet. Jasna poruka negatorima države BiH, poručuju iz IGK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...