VOJNO KRILO HAMASA, BRIGADA AL-QASSAM, POKRENULO NAPADE NA TEL AVIV: Grupa tvrdi da je akcija odgovor na...

(...) ono što nazivaju "cionističkim masakrima nad civilima".

  • Svijet

  • 03. Dec. 2023  

  • 0

Izraelske odbrambene snage (IDF) kažu da su borbeni avioni i helikopteri tokom noći gađali ciljeve u Pojasu Gaze, uključujući tunele, komandne centre i skladišta oružja.

Vojno krilo Hamasa, brigada Al-Qassam, pokrenulo je napade prema Tel Avivu, saopćili su sinoć. Grupa tvrdi da je akcija odgovor na ono što nazivaju "cionističkim masakrima nad civilima", prenosi Index.hr.

Rakete su ispaljene s lokacije u sjevernom Pojasu Gaze, kaže Izzat al-Rishq, člau političkog ureda Hamasa.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu održao je konferenciju za novinare na kojoj je obećao nastavak kopnenog napada "sa sve većom snagom", rekavši da je to jedini način da se postigne cilj Izraela da se "eliminira Hamas i oslobode taoci".

Rekao je da IDF i sigurnosne snage nastavljaju s kopnenim upadom poštujući međunarodno pravo - što je tvrdnja koju su neki promatrači ljudskih prava i svjetski čelnici, uključujući španjolskog premijera prošle sedmice, više puta doveli u pitanje.

Sedam Palestinaca je ubijeno, a nekoliko ih je povrijeđeno u izraelskom napadu na kuću istočno od grada Rafaha u južnoj Gazi, saopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova predvođeno Hamasom.

Hamas i palestinska grupa Islamski džihad također su najavili "raketne baražne napade" na više izraelskih gradova i mjesta, uključujući Tel Aviv. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...