RAT SE RASPLAMSAVA; IZRAEL NAPAO JUŽNI DIO GAZE: "Što smo uradili na sjeveru, sada ćemo da uradimo i na jugu"

"Kao što smo to uradili snažno i temeljno na sjeveru Pojasa Gaze, sada to radimo i na jugu Pojasa Gaze, a također nastavljamo da produbljujemo dostignuća na sjeveru pojasa Gaze", dodaje on.

  • Svijet

  • 03. Dec. 2023  

  • 1

Načelnik štaba Izraelskih odbrambenih snaga general-potpukovnik Herci Halevi potvrdio je da vojska počinje da djeluje u južnoj Gazi, dok se kopnene operacije nastavljaju u sjevernom dijelu Pojasa.

Halevi je, obraćajući se trupama u diviziji Gaze na jugu Izraela kazao da će komandanti Hamasa svuda sretati IDF.

– Jučer, danas, ubili smo komandante bataljona Hamasa, komandante četa i mnoge operativce. I jučer ujutro smo započeli isti potez na jugu pojasa Gaze. To neće biti ništa manje moćno od operacija u sjevernoj Gazi, neće imati ništa manje rezultate – rekao je on.

Prema njegovim riječima, postoje mogućnosti da se to uradi na najtemeljniji način.

"Kao što smo to uradili snažno i temeljno na sjeveru Pojasa Gaze, sada to radimo i na jugu Pojasa Gaze, a također nastavljamo da produbljujemo dostignuća na sjeveru pojasa Gaze", dodaje on.

Neprovjereni snimci koji su kružili internetom tokom proteklog dana pokazuju izraelske tenkove u južnoj Gazi, sjeverno od Kan Junisa. Hamas je takođe tvrdio da se sukobio sa izraelskim trupama u toj oblasti, prenosi Times of Israel.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...