NI PRIĆI MU NIKO NE SMIJE: Devet mjeseci je prošlo od nesreće koju je izazvao Vučićev kum drogiran i pijan i - nikom ništa

Tek nakon što je policajka Katarina Petrović iz Valjeva otkrila da je Petrović bio pod dejstvom kokaina u trenutku nesreće, istina o ovom događaju je potpunosti ogoljena.

  • Regija

  • 07. Dec. 2023  07. Dec. 2023

  • 1

Tačno devet mjeseci prošlo je otkako je kum predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, vozeći skupocjeni automobil McLaren, na Dedinju izazvao saobraćajnu nezgodu, prilikom čega su dvije žene povrijeđene. Uprkos tome što su okolnosti ove nezgode u većoj mjeri bile poznate od prvog dana, Petroviću do danas nije izrečena nikakva sankcija, a po svemu sudeći tako će ostati makar do 17. decembra, kada će u Srbiji biti održani izbori.

Istraga saobraćajne nezgode koju je izazvao Vučićev kum i nekadašnji direktor "Elektromreža Srbije", koji od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsjednika Privredne komore Srbije, nije se pomakla sa mrtve tačke. Nezgoda se dogodila kada se Petrović, vozeći skupocjeni automobil McLaren sporednom ulicom, nije zaustavio na znak "stop", već je nastavio da ide ka Užičkoj ulici. U tom trenutku u Užičkoj su se našle dvije žene u Opel Corsi u koju je Petrović udario i od siline udarce pribio je vozilo uz ogradu zgrade Patrijaršije.

Na lice mjesta je stigla policija, ali i novinarska ekipa portala Nova.rs. I ako se po jutru dan poznaje, činjenica da su nepoznate osobe na licu mjesta pitale ekipu otkud tu i kako su saznali za ovaj događaj, odmah je bilo jasno kako će teći dalji postupak u vezi sa ovim događajem. Povrijeđene žene su prevezene u Urgentni centar, a Petrović je sjeo u policijski automobil i na glavu navukao kapuljaču. 

Tek nešto kasnije, redakcija portala Nova.rs objavila je svoja saznanja da je u kobnom trenutku sudara sa Petrovićem u automobilu bio i počasni konzul Srbije u Ljubljani, inače poznati kuhar i veliki prijatelj šefa naprednjaka, Tomaž Kavčič.

Nakon više od dva mjeseca u Prvo osnovno javno tužilaštvo stigla je i krivična prijava, uprkos tome što je tužilaštvo sve vrijeme urgiralo da policija pošalje potrebne podatke o nezgodi. Međutim, tek nakon što je policajka Katarina Petrović iz Valjeva otkrila da je Petrović bio pod dejstvom kokaina u trenutku nesreće, čime je potvrdila pisanje portala Nova, istina o ovom događaju je potpunosti ogoljena.

Policajka je (za razliku od Petrovića) odmah privedena, što je izazvalo burnu reakciju javnosti, nakon čega je puštena na slobodu. Sa druge strane, Vučićev kum ni dana nije proveo u pritvoru, uprkos pozitivnim rezultatima na testove na drogu i alkohol.

Imajući u vidu sve okolnosti saobraćajke, ovakvi slučajevi se u policiji i tužilaštvu predstavljaju proceduralnu stvar koja se završava u kratkom vremenskom roku. Ali, ne i ako je u pitanju Nikola Petrović. Sa tim je saglasan i beogradski advokat Ivan Ninić koji je ranije prokomentarisao da takav epilog ne bi bio da je umjesto Petrovića za volanom McLarena.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...