KRAJ PRIČE: Njemački gigant zadao težak udarac Tesli, šteta je ogromna…

Prema najavi kompanije, glavni razlog za odluku je visok pad vrijednosti električnih automobila, posebno Teslinih modela.

  • Auto

  • 08. Dec. 2023  

  • 0

Još jedna velika kompanija za iznajmljivanje automobila prestaje kupovati Tesline automobile. Mjesec dana nakon što je Hertz najavio da će ih prestati kupovati, njemački Sixt, peti po veličini na svijetu, također prestaje kupovati automobile od američkog proizvođača električnih automobila.

Prema najavi kompanije, glavni razlog za odluku je visok pad vrijednosti električnih automobila, posebno Teslinih modela, pogotovo u kontekstu velikih popusta na vozila koje daje proizvođač. Sixt je također izvijestio o smanjenoj potražnji vozača/klijenata za električnim automobilima. Hertz je također naveo slabo zadržavanje vrijednosti Teslinih modela kao razlog za zaustavljanje njihove kupovine, uz visoke troškove popravka nakon nesreća.

Međutim, Sixt je naznačio da će nastaviti kupovati druge električne automobile i da nastavlja sa svojim planom povećanja udjela električnih vozila u svojoj floti na 70 do 90 posto do 2030. godine. Sixtova flota električnih vozila uključuje BYD Atto 3 i Peugeot e208, uz MG5, BMW iX i NIO ET7.

Proizvođačima automobila rent a car tržište je važno, zbog bildanja količina prodanih primjeraka te zbog upošljavanja servisne mreže. Ovo je poprilično veliki udarac za Teslu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...