SKANDALOZNE PRIJETNJE NENADA NEŠIĆA: „To dovodi u pitanje opstanak i postojanje Bosne i Hercegovine…“

-Kao Srbin iz Republike Srpske, smatram da je najbolje da se ova lakrdija prekine, kazao je on.

  • Politika

  • 08. Dec. 2023  08. Dec. 2023

  • 7

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić izjavio je za RTRS da bilo kakva osuđujuća presuda protiv Milorada Dodika dovodi u pitanje opstanak i postojanje BiH.

-Sude nekome ko nije uradio ništa, zaista ta slika iz sudnice je jako stresna. Stresna za mene, kao pripadnika srpskog naroda, ali stresna i za sve pripadnike. Šalje se jedna slika, a to je šta čeka srpski narod, ukoliko ne bude imao Republiku Srpsku. To je jedna velika poruka za nas sve ovdje u Srpskoj, da ova vrijednost, Republika Srpska, je nešto što ne smijemo izgubiti, rekao je Nešić.

Dodaje, da bi volio da pred onakav sud, nikada ne dođe nijedan Srbin.

-Suđenje predsjedniku Srpske, je suđenje BiH. Bilo kakva osuđujuća presuda protiv predsjednika Srpske, dovešće u pitanje opstanak i postojanje BiH, pogotovo u ovom obliku. Plašim se da je ovo suđenje i Srpskoj, ako osude predsjednika iste, sljedeći korak im je da ukinu Republiku Srpsku. U Sudu BiH se ne brani Dodik, brani se Republika Srpska, navodi Nešić.

Kaže, da za njega nije prihvatljiva nijedna presuda osim oslobađajuće presude za Dodika.

-Kao Srbin iz Republike Srpske, smatram da je najbolje da se ova lakrdija od Suda BiH, prekine, da vrate stabilnost u BiH i da se nastavi dalje, zaključio je Nešić.

Nešić je izjavio da mu je zadovoljstvo što je dao podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, ali da mu se ne sviđa činjenica što se to odvija u Sudu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...