ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA: Banjcu novi mandat na mjestu predsjednika NPS-a

NPS osnovana je u decembru 2020. godine, a na opštim izborima 2022. godine NPS je dobila povjerenje 20.898 birača i ima četiri poslanička mandata u NSRS.

  • Politika

  • 09. Dec. 2023  

  • 0

U Bosanskoj Dubici održana je Druga izborna skupština Narodne partije Srpske (NPS), a dosadašnji predsjednik Darko Banjac imenovan je na novi četvorogodišnji mandat.

1.150 delegata iz cijele RS usvojili su i novi statut partije. NPS osnovana je u decembru 2020. godine, a na opštim izborima 2022. godine NPS je dobila povjerenje 20.898 birača i ima četiri poslanička mandata u NSRS.

Stranka je dio vladajuće koalicije u RS.

"Želimo da slušamo i oslušnemo šta govore naši građani, šta govori narod RS sa jasnim ciljevima i programima. Nama je glavni i osnovni cilj i program, koji ide kroz čitav program NPS, jeste tradicija i običaji, ono što smo mi. Ne želimo da se odričemo sebe, nacionalna politika RS, imovina i ja bih rekao osnove državnosti RS", poručio je Darko Banjac, predsjednik NPS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...