NI SUSJEDIMA NE CVJETAJU RUŽE: Najniža plaća isplaćena u Zagrebu iznosila je samo…

Medijalna neto plaća za septembar iznosila je 1.128 eura,  što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

  • Ekonomija

  • 12. Dec. 2023  

  • 0

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za septembar ove godine iznosila je 1.322 eura, što je nominalni pad za jedan posto u odnosu na august te porast za 12.9 posto u odnosu na septembar 2022., pokazuju podaci Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za septembar na razini Hrvatske, koja je iznosila 1.156 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 166 eura.

Gdje je najviša prosječna plaća, a gdje najniža?

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za septembar isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2.157 eura. Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 722 eura.

Medijalna neto plaća za septembar iznosila je 1.128 eura,  što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za septembar iznosila je 1.879 eura, što je pad za 1.3 posto u odnosu na august, ali porast za 16 posto u odnosu na septembar 2022. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...