ZORAN VULETIĆ, DIREKTNO: "Predlažemo da Srbija usvoji sporazum za Kosovo; tražiti hitan prijem u NATO i uvesti sankcije Rusiji"

”Ne učestvujemo u banalnim raspravama..."

  • Regija

  • 12. Dec. 2023  

  • 0

Pokušavamo da nametnemo ozbiljne teme. Kao prvu temu namećemo priznanje dogovora za Kosovo. To znači da ovaj plan Zapada koji je nama stolu mora da se prihvati, ne samo zato što je to nešto posljednje što ćemo dobiti kao rješenje za problem koji imamo decenijama, s obzirom šta je Srbija radila. To uopšte nije loš plan, prije svega se bavi interesima srpske zajednice, a ovdje se loše predstavlja i objašnjava, to bi bio naš prvi korak, kazao je predsjednik Građanskog demokratskog foruma i nosilac liste “Srbija na Zapadu, da se struka pita” Zoran Vuletić u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV.

Kako navodi, njihova izborna lista nudi potpuno nešto drugo.

”Ne učestvujemo u banalnim raspravama. Nova Vlada bi trebalo prvo da usvoji sporazum o Kosovu. A ne kao što je to uradio Vučić usmeno ga prihvati u Ohridu i Briselu, a ovde ga negira, posebno u predizbornoj kampanji. Plus je potpomognut sa ove opozicione strane i proglašavaju ga izdajnikom, Ova naša lista je jedina koja se bavi i jedina razumna ovom delu. Mislim da je za rešavanje naše bezbednosti pod hitno i što prije zatražiti prijem Srbije u NATO pakt. Treća je usklađivanje spoljne politike sa Evropskom unijom, što znači uvođenja svih nivoa sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu “, dodaje on.

Izborna klima u Srbiji je očekivana, objašnjava Vuletić.

”Jako malo ima politike a suviše mnogo produbljivanja podela koje su već tradicionalne u našem društvu. S jedne strane imamo formatiran politički stav da Vučić ode, a sa druge ne znamo ni ko će ni kako će doći, ni šta ćemo nakon toga imati“, ističe on.

Vlast u Srbiji poručuje, kaže, da je najbitinije da ostanu na čelu države kako navodno Srbija ne bi stala.

”Najvažnije je da ne dođu ovi drugi koji su nekada bili na vlasti. Između ta dva pola jako je malo prostora za nametanja ozbiljnih političkih tema, za nametanje odgovora na pitanje koje nas muči decenijama. To su uslovi u kojim mi izlazimo na izbore 17.decembra. Videćemo kakav će ishod biti. Nisam siguran da građani Srbije imaju razloga za veliki optimizam, kad to kažem ne mislim nužno da li će biti ili neće biti Vučić smenjen, već jer se ne nadzire alternativna politika koja može da prevlada. Nakon ovih izbora očekujem da će se slična politika nastaviti ko god bude pobedio sa ova dva pola“, kaže Vuletić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...