POLEMIKA KONAKOVIĆ-AVDIĆ: Elmedin Konaković optužio Avdu Avdića da je sve slagao, „Istraga“ ga pitala za tajne susrete u Dubaiju

Konaković dalje piše kako je Avdo Avdić "opet ispalio novu laž i opet 'ekskluzivno' o novim narko vezama.

  • Vijesti

  • 12. Dec. 2023  12. Dec. 2023

  • 0

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider stranke Narod i pravda, poslijepodne je reagirao na tektst na portalu "Istraga" (kojeg je prenijela i "„Slobodna Bosna") u kojem se pominjala njegova povezanost sa najpoznatijim regonalnim narko-kartelom "Dino i Tito".

KAMPANJA LAŽI SE NASTAVLJA

Konaković je na početku napisao da je autor teksta i urednik "Istrage" Avdo Avdić "godinama lagao o mojim navodnim vezama sa narko kartelom Tito i Dino. Ekskluzivno je najavljivao slike, dokaze, informacije o mojim kontaktima sa ljudima koje nikada u životu nisam vidio... Vrijeme je donijelo isitnu, razotkrile su se bolesne laži i sad Avdić ima nove ekskluzive“.

Konaković dalje piše kako je Avdo Avdić "opet ispalio novu laž i opet 'ekskluzivno' o novim narko vezama. U živom blatu svojih laži je neumoran, meta sam često i ne reagujem na većinu. Na neke moram i nemojte pisati kako mu ne treba davati pažnju, o njegovim lažima treba govoriti, stalno, javno i glasno".

Podsjetimo, portal Istraga je danas objavio prepisku koju su preko SKY aplikacije vodili neki od "kontroverznih" biznismena koje pravosuđe posljednjih godinu-dvije tereti za trgovinu narkoticima. U jednoj od tih prepiski biznismen Elmedin Karišik, proljetos uhapšen u akciji u općini Stari Grad, informira Sanija El Murdu, optuženog za krijumčarenje velikih koiličina droge za kartel Tito i Dino da ga je razgovarao sa Admirom Aranautivićem Šmrkom, još jednim osumnjičenikom za kriminal sa narkoticima. "Šmrk mi priča za Konakovića, isfinansirao mu čitavu kampanju, sad, prošlem izbore.." "Koliko sam skontao“... sad te neke tužioce stavio Konaković svoje što je on imao te predmete i odbačeni su svi“.

ŠTA ZNAČI "DOGODINE U EUROPOLU"?

Portal "Istraga" je odgovorio Elmedinu Konakoviću na platformi X.

„Ministar vanjskih poslova Dino Konaković oglasio se nakon pisanja Istrage i vezama NIP-a sa narko kartelima. Ponovo optužuje Istragu da je izmislila priču. Pozivamo ministra Konakovića, nepravosnažno utvrđenog kradljivca televizora, da odgovori na dva pitanja: S kim se u martu 2021 godine susreo u Dubaiju i ko mu kupujme aviokarte“.

Regiranje na pisanje Elmedina Konakmovića Istraga je završila prilično enigmatičnom porukom: „DOGODINE U EUROPOL-u“.

Inače, na kraju članka danas objavljenog Istraga je najavila da će uskoro objaviti dijelove snimaka koje posjeduje u kojima se, pored ostalog, govori "o stanovima u Istanbulu i sastancima u Dubaiju iz marta 2021. godine".

Po svemu sudeći, riječ je o sastancima na koje je ovaj portal aludirao u svom odgovoru Elmedinu Konakoviću pitajući ga sa kim se tada sastao?!

(SB)   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...