ZASTRAŠUJUĆE SVJEDOČANSTVO: Dječaka i oca usisao tornado, opisali šta im se dogodilo…

Tri su osobe poginule u Clarksvilleu i tri u Nashvilleu u nizu snažnih oluja koje su u subotu izazvale tornada.

  • Šareni svijet

  • 15. Dec. 2023  

  • 0

Četveromjesečni dječak pronađen je živ nakon što ga je tornado u Tennesseeju isisao iz mobilne kućice u kojoj je živjela njegova porodica. Djetetova majka Sydney Moore rekla je za WSMV-TV da je tornado koji je u subotu pogodio njihovu kuću u Clarksvilleu otkinuo krov i podigao kolijevku s njezinim sinom.

Njezin dečko, djetetov otac, pokušao je zgrabiti kolijevku, ali je i njega zahvatio tornado, rekla je Moore. “Cijelo se vrijeme držao za kolijevku, krenuli su u krug, a onda ih je tornado odbacio”, ispričala je.

Otprilike u isto vrijeme u drugoj sobi Moore je skočila na njihovog drugog sina. Zgrabila je dijete dok su se zidovi rušili, rekla je. Moore i jednogodišnjak završili su ispod srušene prikolice, ali ih je, kako kaže, uspjela izvući.

Mlađeg sina su tražili 10 minuta, a na kraju su ga pronašli kako leži na srušenom stablu na kiši. "Bila sam prilično sigurna da je mrtav i da ga nećemo pronaći", rekla je Moore. "Ali on je ovdje, i to Božjom milošću."

Svi članovi porodice preživjeli su s posjekotinama i modricama, ali njihov dom i imovina su uništeni. Mooreina sestra pokrenula je GoFundMe kampanju kako bi im pomogla u oporavku. Tri su osobe poginule u Clarksvilleu i tri u Nashvilleu u nizu snažnih oluja koje su u subotu izazvale tornada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...