DODIK KAO ŠVABA TRALALA: "Za Srbe u ovakvoj BiH nema pravde!"

On je kazao da ovakav pristup Tužilaštva BiH dodatno uvjerava da za Srbe u ovakvoj BiH nema pravde. 

  • Mini market

  • 15. Dec. 2023  

  • 1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je da posljednjim akcijama hapšenja bivših pripadnika Vojske Republike Srpske na području Zvornika, Tužilaštvo BiH ponovo pokazuje selektivan pristup istragama u vezi sa ratnim dešavanjima u BiH.  

"Istrage i akcije hapšenja se sprovode u najvećem broju protiv Srba, dok se sa druge strane opstruišu ili uopšte ne sprovode za ratne zločine muslimanske vojske nad Srbima, a za koje postoje neoborivi dokazi i svjedočenja preživjelih", napisao je Dodik na društvenoj mreži "X". 

On je kazao da ovakav pristup Tužilaštva BiH dodatno uvjerava da za Srbe u ovakvoj BiH nema pravde. 

"Stoga će institucije Republike Srpske uraditi sve da onima koji su na udaru Tužilaštva BiH jer su bili pripadnici Vojske Republike Srpske pruže svaku vrstu pravne podrške", naveo je Dodik. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...