DOMINACIJA ŠVICARKI NA SPUSTU U VAL-D'ISEREU: Elvedina Muzaferija pretposljednja

Jasmine Flury slavila je s vremenom 1:43:47, a njena sunarodnjakinja završila je trku na drugoj poziciji sa 22 stotinke zaostataka.

  • Sport

  • 16. Dec. 2023  

  • 0

Predstavnice Švicarske Jasmine Flury i Joana Haehlen dominirale su u utrci spusta na stazi u francuskom Val-d'Isereu, u drugoj utrci spusta FIS Ski World Cupa.

Jasmine Flury slavila je s vremenom 1:43:47, a njena sunarodnjakinja završila je trku na drugoj poziciji sa 22 stotinke zaostataka.

Treći stepenik pobjedničkog postolja pripao je Corneliji Huetter iz Austrije, koja je za pobjednicom kasnila 24 stotinke.

Sofiga Goggia bila je četvrta, Ilka Štuhec iz Slovenije zauzela je mjesto broj pet.

Naša Elvedina Muzaferija startala je s brojem 33 i utrku završila na predposljednjem 47. mjestu sa zasotatkom od 4.64 sekunde u odnosu na prvoplasiranu Flury.

“Ne mogu biti zadovoljna, jer znam da mogu bolje. Nažalost rezultat je dobrim dijelom takav i zbog tehničkih problema s pripremom skija za ovu trku. Staza je teška i jako duga.Sutra nas očekuje Super-G, nadam se i bolji plasman”, poručila je Muzaferija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...