NE ŽELI OTIĆI S VLASTI: Vladimir Putin će se ponovo kandidovati za predsjednika Rusije i to kao nezavisni kandidat

"On se neće kandidovati kao kandidat vladajuće partije Jedinstvena Rusija (UR) iako ima njenu potpunu podršku, ali kao nezavisni kandidat", rekao je Andrej Turčak, visoki funkcioner stranke UR

  • Svijet

  • 16. Dec. 2023  

  • 0

Vladimir Putin će se ponovo kandidovati za predsjednika kao nezavisni kandidat sa širokom bazom podrške, a ne na partijskoj listi, izjavila su u subotu dva visoka prokremaljska poslanika, navela je novinska agencija RIA.

Putin, koji je na vlasti ili kao predsjednik ili kao premijer više od dvije decenije, najavio je da će tražiti još jedan šestogodišnji mandat u martu sljedeće godine na izborima na kojima se očekuje da će komotno pobijediti.

"On se neće kandidovati kao kandidat vladajuće partije Jedinstvena Rusija (UR) iako ima njenu potpunu podršku, ali kao nezavisni kandidat", rekao je Andrej Turčak, visoki funkcioner stranke UR, citira RIA.

RIA citira i Sergeja Mironova, visokog političara iz stranke Pravedna Rusija koji podržava Putina, kako je rekao da će se Putin kandidovati kao nezavisni i da će biti prikupljeni potpisi za njegovu podršku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...