KOLIKO MOŽE: Nadal se nakon jednogodišnje pauze vraća profesionalnom tenisu

Posljednji meč odigrao je na Australian Openu ove godine, a povratak je najavio na turniru u Brisbaneu tokom januara, nakon čega je najavljen i njegov nastup na Australian Openu.

  • Zabava

  • 19. Dec. 2023  19. Dec. 2023

  • 0

Nakon jednogodišnje pauze Rafael Nadal (37) se vraća takmičarskom tenisu.

Posljednji meč odigrao je na Australian Openu ove godine, a povratak je najavio na turniru u Brisbaneu tokom januara, nakon čega je najavljen i njegov nastup na Australian Openu.

Potvrdio je to i Carlos Moya, Nadalov trener koji nije siguran kako će izgledati povratak bivšeg broja 1 na teniske terene. Nadal danas zauzima 666. mjesto poretka najboljih i, kako je rekao Moya, “puno je sumnji svih nas oko njegovog povratka tenisu”.

“Izuzetno smo pomno planirali svaki njegov trening i svaki provedeni dan na terenu ili u teretani. Puno puta smo napravili korak unatrag, ali smo išli i dva naprijed. No jedno su treninzi, a drugo takmičarski mečevi. Ispred Nadala je moguće igranje meča u pet setova, pobjeda pa povratak na teren za dva dana. To je nešto sasvim drugo, daleko teže, i zbog toga kod nas postoje velike sumnje”, rekao je Moya.

“Jedno je kada se nakon povrede i godinu dana stanke na teren vraća 20-godišnjak, a drugačije kad to radi 37-godišnjak kao Nadal. Ovaj povratak bit će težak”, dodao je Moya povodom povratka tenisera koji je tokom fantastične karijere osvojio 22 Grand Slam naslova.

U Melbourneu je najbolji bio 2009. i 2022. godine, a posljednji Grand Slam trofej osvojio je u Roland Garrosu prošle godine.

“Da Australian Open počinje ovih dana, strah bi bio golem. Ovako imamo još vremena dotad, njegovo će se stanje dodatno popraviti. Nedvojbeno je da se Nadalu baterije prazne. Svaki sportaš ima svoj rok trajanja. No on se i dalje nevjerovatno trudi”, naglasio je Moya.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...