NEŠIĆ PRIJETI BOŠNJACIMA: "Koliko god im se žuri da presude Dodiku, presudit će Bosni i Hercegovini"

“Svjesni smo da se ne sudi Dodiku nego Srbima”, naglasio je Nešić.

  • Politika

  • 19. Dec. 2023  

  • 7

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić izjavio je Srni da je očigledno da se nekima žuri da se što prije završi proces u Sudu Bosne i Hercegovine protiv predsjednika RS Milorada Dodika i upozorio da od ishoda ovog suđenja zavisi sudbina BiH.

Nekima se mnogo žuri da što prije završi proces protiv predsjednika Dodika s namjerom da se steknu određeni politički benefiti za bošnjačku politiku i bošnjačke političare, kao i određene međunarodne aktere koji žele da preurede BiH po svojoj volji”, rekao je Nešić.

On je izrazio bojazan da ovo nije suđenje Dodiku i da će od ishoda suđenja zavisti sudbina BiH, prenosi N1.

“Koliko se god njima žuri da presude Dodiku mislim da će prije svega presuditi BiH”, ocijenio je Nešić.

Ukoliko presuda bude u skladu sa pravnim normama i zakonom, Nešić je rekao da se može očekivati da BiH ostane u ovom obliku.

“Ali ako se desi drugo, što mnogi priželjkuju i nadaju se, možemo reći da će to biti kraj BiH ovakve kakvu poznajemo”, zaključio je Nešić.

On je dodao da će sutra biti na Sudu BiH kako bi sa drugima podržao Dodika.

Svjesni smo da se ne sudi Dodiku nego Srbima”, naglasio je Nešić.

Pred Sudom BiH sutra će biti nastavljeno ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog Glasnika Republike Srpske Milošu Lukiću za nepoštovanje odluka Christiana Schmidta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...