NE ODUSTAJE OD TRADICIJE: Sanja Doležal otkrila zašto će ovaj Božić za nju biti tako poseban

Kako je ona u porodici zadužena za organizaciju božićnih okupljanja, okupit će se svi u Zagrebu.

  • Estrada

  • 19. Dec. 2023  

  • 0

Sanja Doležal je prava zaljubljenica u božićno vrijeme i ukrašavanje doma. Kuglice, licitari i porodični naslijeđeni nakit već je spreman za dekoraciju.

"Stan sam već okitila, lampice su postavljene, a dan prije Badnjaku ću okititi bor. Dosta sam tradicionalna po tom pitanju pa kod mene prevladavaju crveno i zeleno, kao i pravo božićno drvce. Ono što je kod mene specifično je da imam puno lampica koje moje kći Lea obožava. Dok prije spavanja pogasim sve na prozoru, vjenčićima i zidovima, treba mi pola sata", kaže Sanja.

Kako je ona u porodici zadužena za organizaciju božićnih okupljanja, okupit će se svi u Zagrebu. Sin Luka već je u Zagrebu, a Lea koja živi u Londonu, stiže u srijedu. Ostaju zajedno do Nove godine tako da će staru ispratiti skupa. I ovih praznika će najfiniji mirisi hrane zamirisati u njezinom domu.

Blagdane će provesti sa svojim najdražima, sinom Lukom i kćeri Leom            Foto: Cropix 

"Od tradicije ne odustajem. Za Badnjak će to biti bakalar na nekoliko načina, hobotnica i riblja juha, a za Božić purica, mlinci, pašticada s njokima koju ću spraviti ranije jer ne stignem sve u jednom danu", otkriva Sanja kojoj je na Božić obavezan i odlazak na polnoćku. Pjevačica i voditeljica sa sjetom se sjećapolnoćki s djecom, kad su bili jako mali i spavali u kolicima. Ispričala je i koje su joj novogodšnje odluke. Jedna od njih je nastavak učenja i usavršavanja talijanskog jezika, a druga je odlazak na redovitu tjelovježbu, prenosi Tportal.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...