SANJA VULIĆ U DELIRIJU: „Schmidt sve više pokazuje svoje pravo lice i da je više nego očigledno da mu je omiljena knjiga Adolfa Hitlera…“

Schmidt je evidentno najveća prepreka na evropskom putu BiH, ali i uvođenju reda u državi koja je u totalnom neredu, poručila je Cvijanović.

  • Politika

  • 21. Dec. 2023  

  • 7

Komentirajući izjavu visokog predstavnika Christiana Schmidta da je proslava 9. januara “jasan i direktan propust u sprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, kao i odluka visokog predstavnika”, te da to, navodno, predstavlja krivično djelo, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kaže kako je apsurd da „Schmidt prijeti zbog neizvršenja odluka Ustavnog suda, a upravo je taj isti Ustavni sud još 2006. potvrdio da neko da bi bio visoki predstavnik mora proći proceduru imenovanja u Savjetu bezbjednosti UN-a!.

-Kako se srozala ova država do samog dna, to je zastrašujuće. Schmidt je evidentno najveća prepreka na evropskom putu BiH, ali i uvođenju reda u državi koja je u totalnom neredu, poručila je Cvijanović.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić kaže da se „Dan Republike proslavlja kao odraz želje i volje naroda RS i niko ne može ukinuti jedan od najznačajnijih datuma u njenoj istoriji, a sve je zasnovano na pravnim aktima. Smatra i da nepriznati visoki predstavnik na ovaj način pokušava samo da podigne temperaturu i unese nove nemire u BiH, iz samo njemu znanih razloga“.

-Schmidt pokušava da bezbjednosnu situaciju dovede na ivicu usijanja. On je odgovoran za sve eventualne sukobe i probleme jer ih on izaziva. Jedini koji bi se mogao i koji bi trebalo da se prepadne krivične odgovornosti za svaki problem koji se desi jeste lažni visoki predstavnik, kazao je Stevandić.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić izjavio je da će 9. januara ići u Banjaluku na proslavu neustavnog Dana Republike, a Schmidtu je poručio da ide kući.

-Proslavićemo veličanstveno ovaj datum, a mišljenje Schmidta me ne zanima, rekao je Nešić.

-Ne želim da u 21. vijeku budem rob nikome, pa ni njemačkom namjesniku, poručio je Nešić.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Milorad Kojić kaže da Schmidt nema pravo da komentira neustavni Dan Republike - 9. januar.

-On se postavlja u ulogu policajca, tužioca, sudije i svima nama bi da presudi i da zabrani da obilježavamo 9. januar, koji će biti na veličanstven način obilježen ove godine, rekao je Kojić poručujući mu da svoje frustracije liječi na nekom drugom.

Kazao je da Schmidta vjerovatno boli što Srbi imaju dvije države, te dodao da su Srbi složni i odlučni da očuvaju svoje ime i prezime.

Kojićeva partijska koleginica u Predstavničkom domu Sanja Vulić navodi da „Schmidt sve više pokazuje svoje pravo lice i da je više nego očigledno da mu je omiljena knjiga “Majn kampf” Adolfa Hitlera, a da svoje sulude ideje crpi iz učenja najvećeg nacističkog ideologa Alfreda Rozenberga“.

-Pitam se da li je lažni visoki predstavnik za Srbe pripremio i bijele trake oko ruke da nam stavi, a da našeg predsjednika posredstvom nelegitimnog Suda BiH prinese kao žrtvu svojim političkim mentorima iz Sarajeva, poručila je Vulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...