"NAKON UŽINE LEGAO JE DA SPAVA, POSLIJE SE PROBUDIO I POČEO DA POVRAĆA": Šta je vaspitačica iz vrtića u kojem je preminuo jednogodišnji dječak ispričala u policiji

Vaspitačica iz vrtića je navela da je dječak zajedno sa svojim vršnjacima iz grupice u utorak oko 11 sati imao užinu, nakon čega su legli da spavaju.

  • Hronika

  • 21. Dec. 2023  

  • 0

Vaspitača iz vrtića na Novom Beogradu u kojem je prije dva dana preminuo dječak od godinu dana, ispričala je na saslušanju u policiji da je tragičnog dana mališan sa svojim vršnjacima legao da spava, te i da je iznenada krenuo da povraća nakon što ga je probudila, saznaje "Blic".

Kako nezvanično saznaje Blic, vaspitačica iz vrtića je navela da je dječak zajedno sa svojim vršnjacima iz grupice u utorak oko 11 sati imao užinu, nakon čega su legli da spavaju.

"Dječak je zaspao, a poslije nekog vremena vaspitačica je krenula da budi svu djecu. Među njima bio je i on. Rekla je da je probudila dječaka, da se pomjerio i odjednom krenuo da povraća. Ispričala je da su ona i koleginica odmah pozvale Hitnu pomoć, a za vrijeme dok ona nije stigla pokušale su da pomognu djetetu", kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Prema informacijama koje posjeduje Blic, ekipa Hitne pomoći je po dolasku na lice mjesta, oko 15.45 sati, bezuspješno pokušala reanimaciju mališana.

Obdukcija otkriva uzrok smrti djeteta

"Na tijelu mališana nisu uočeni tragovi nasilne smrti. Mališan je uredno primio sve vakcine", kaže sagovornik Blica i dodaje da je Više javno tužilaštvo naložilo obdukciju i toksikologiju djeteta kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Na rezultate toksikologije može se čekati i mjesecima.

Takođe, nadležni prikupljaju sva potrebna obavještenja i obavljaju se razgovori koji će otkriti detalje ove nezapamćene tragedije.

Podsjetimo, ljudi koji žive nedaleko od mjesta gdje se nalazi vrtić, ispričali su da su se kobnog dana čuli sirene.

"Čuli smo policijske sirene, a onda su vrlo brzo stigle i ekipe Hitne pomoći. Nismo imali predstavu šta se događa. Znamo da je tu vrtić, ali da bi se takva tragedija mogla desiti, nismo ni slutili. Ovo je strašno", kaže jedna od stanarki okolnih zgrada koja u to vrijeme redovno šeta psa.

Pokrenuta kontrola u vrtiću u kojem je dječak preminuo

"Nismo čuli ništa, bilo je tiho, tek smo kasnije pričali sa komšijama. Jasno nam je bilo da nešto nije kako treba kad smo vidjeli toliko policije i ljekara", dodaje drugi naš sagovornik.

Podsjećamo, dječak je spavao, probudio se i počeo da povraća. Nakon toga je preminuo.

Zaštitnik građana je juče na osnovu medijskih informacija da je u utorak jedno dijete preminulo u vrtiću na Novom Beogradu, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole rada predškolske ustanove u koju je dijete bilo upisano.

Zaštitnik građana će, kako je saopšteno, zbog utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem izvršiti i neposredan nadzor nad radom kontrolisane predškolske ustanove, piše Blic.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...