AKO KREĆETE NA PUT NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Duge kolone vozila na graničnim prijelazima na ulazu u u Bosnu i Hercegovinu...

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, te da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama.

  • Vijesti

  • 23. Dec. 2023  23. Dec. 2023

  • 0

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, dok je u višim planinskim predjelima, zbog nižih temperatura, moguća poledica u zasjenjenim stranama. Frekvencija vozila je umjerenog inteziteta, ali tokom dana se očekuje pojačana frekvencija saobraćaja.

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na putevima na širem području: Viteza, Banovića, Kalesije, Kladnja, Prijedora, Foče, na putnom pravcu Konjic-Jablanica, kao i dolinom rijeke Bosne.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, te da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama.

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju putevi: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje i Brčko duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...