BOBAN BATRIĆEVIĆ OBJASNIO SVE: "Kad islamofob i savjetnik Biljane Plavšić traži gašenje Fakulteta za crnogorski jezik i književnost”

Trifković je u svega nekoliko pasusa reprezentovao nazor dostojan prvorazrednoga naciste. Drugo i drugačije - u njegovom slučaju - crnogorsko, ne postoji ako nije srpsko.

  • Regija

  • 23. Dec. 2023  

  • 1

Poznati srpski islamofob, negdašnji zastupnik interesa Vlade Republike Srpske, savjetnik Biljane Plavšić, profesor Univerziteta u Banja Luci, rado viđen gost opskurnih medija i promoter antizapadnih stanovišta, dr Srđa Trfiković, neki dan je u svojoj otrovnoj izjavi za proruski i prosrpski, režimski portal u Crnoj Gori - "Borba", iznio kako Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) treba ugasiti.

Za Antenu M piše Boban Batrićević

Trifković je u svega nekoliko pasusa reprezentovao nazor dostojan prvorazrednoga naciste. Drugo i drugačije - u njegovom slučaju - crnogorsko, ne postoji ako nije srpsko.

Crnogorski jezik ne postoji. Govornici crnogorskoga jezika - ne postoje. To su kupljene protuve koje je kupio Milo Đukanović. Ljudi i institucije koje se bave proučavanjem i afirmacijom crnogorskoga jezika - takođe ne postoje. To su protuve s kupljenim diplomama.

A što se u nacističkoj doktrini radi s mešetarima, neljudima i protuvama? Dakako, oni se uništavaju. I Trifković zaista nudi slično rješenje - ukinuti crnogorski jezik, popisom smanjiti broj Crnogoraca i institucionalno likvidirati FCJK.

Dr Srđa Trifković iznio je javno ono što stub nove crnogorske vlasti - koalicija ZBCG (čiji je "Borba" portal) - treba da sprovede u djelo. Mada, to nije bilo neophodno jer isto što je iznio Trifković ranije je na veoma sličan način iznio i Goran Danilović, direktor agencije za kontrolu visokoškolskog obrazovanja. Goran Danilović je Trifkovićev blizanac. Isto misle o Zapadu, jednako vole četnički pokret, diče se srpskim nacionalizmom i mrze sve što je drugačije - u njihovom aktuelnom slučaju - crngorsko.

Zahvaljujući ljudima poput Trifkovića i Danilovića crnogorska nacija će opstati. Nema boljeg pencilina od njihovog šovinizma za artikulaciju crnogorske posebnosti. I inata. Ništa Crnogorce i Crnogorke ne kohezira kao negacija. To je dokazao mandat Vesne Bratić koja je prva krenula na FCJK. Zato je vjerovatno i prešla kod Danilovića u stranku, što bi on po morački rekao - sličan se sličnom raduje.

Na kraju poruka za obojicu - probajte da ugasite FCJK. Mi vas čekamo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...