SRĐA TRIFKOVIĆ VAN SEBE: Najavio veliki pritisak međunarodne zajednice na Srbiju i RS u narednim sedmicama, spominjao i potapanje broda "Moskva"

Trifkoviću je zasmetala i novinarka CNN-a Christiane Amanpour, koja se tokom rata u bivšoj Jugoslaviji proslavila izvještavanjem iz Bosne i Hercegovine.

  • Regija

  • 15. Apr. 2022  15. Apr. 2022

  • 2

Srbijanski historičar i publicista Srđa Trifković izjavio je za Kosovo online da je loš znak to što se američki CNN ponovo bavi Kosovom i sve češće intervjuiše političke predstavnike Prištine, ali da je to bilo i očekivano. Tim prije, što te intervjue radi Christiane Amanpour, koja se tokom rata u bivšoj Jugoslaviji proslavila izvještavanjem iz Bosne i Hercegovine i drugih ratnih područja.

"Niti je Amanpour 'novinarka' niti CNN pripada 'nezavisnim medijima'. I ona i njena matična kuća integralni su dio političko-propagandne strukture vlade SAD, sa zadatkom da odrađuju određene poslove po narudžbi", rekao je profesor Trifković, koji je odličan poznavalac prilika u SAD.

alt

Christiane Amanpour i Vjosa Osmani

Kako je ocijenio, kada se "bave Кosovom" to nije zato što im profesionalna novinarska znatiželja tako nalaže, već zato što im State Department tako naređuje. Trifković dodaje da će Srbija u narednom periodu biti na velikom udaru.

"I Srbija i Republika Srpska bit će na velikom udaru u periodu pred nama, prvenstevno kao posljedica ponižavajućih ruskih poraza u Ukrajini i oko nje, kao potapanje 'Moskve'. Namjera političkog Zapada jeste da od pritisaka na Srbe sa obje strane Drine naprave brutalnu pokaznu vježbu ruske nemoći i totalne slabosti", ocijenio je Trifković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...