JEDNA U 50 MILIONA: Žena sa dvije materice rodila dvije bebe u dva dana (FOTO)

Majka i djevojčice su sada kod kuće i moći će da uživaju u predstojećim praznicima.

  • Šareni svijet

  • 23. Dec. 2023  

  • 0

Kelsey Hatcher (32) iz Alabame rođena je sa dvije materice.

U svakoj od materica nosila je po bebu, a porodila se dva puta u dva dana. Porađala se 20 sati.

Kelsey Hatcher rodila je jednu kćerku u utorak, a drugu u srijedu, saopšteno je iz Univerzitetske bolnice u Birminghamu, u američkoj saveznoj državi Alabami.

Objavljujući na društvenim mrežama dolazak na svijet svojih “čudesnih beba”, Hatcher je pozdravila medicinski tim nazvavši ih “nevjerovatnim”, prenio je BBC.

Majka i djevojčice su sada kod kuće i moći će da uživaju u predstojećim praznicima.

Kelsey ima izuzetno rijetko stanje – uterus didelphis, u kojem osoba ima dvije materice. Javlja se kod oko 0,3 posto žena. Na svom profilu “doubleuhatchlings” redovno dijeli svakodnevne utiske o trudnoći.

„Prisutni sa kojima sam razgovarala su mi rekli da ne možemo ni da isključimo mogućnost da bi jedna beba mogla biti porođena danima ili nedjeljama prije druge, s obzirom na okolnost“, objasnila je i dodala:

Znamo da je Bog dao ove nevjerovatne čudesne bebe i da je išao ispred nas u svim situacijama, tako da sam uvjerena da ćemo biti bezbjedni i zbrinuti od sada do porođaja. Potpuno vjerujemo da će naš akušerski tim i bolnica pružiti najbolju njegu za nas, čak i sa nedostatkom iskustva“, govorila je prije porođaja, prenosi portal „Ona“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...