SOKOL GA NIJE VOLIO: Nevjerovatne tvrdnje hrvatskog europarlamentarca - "Dodikova retorika ne pomaže europskom putu BiH, ali on nije glavni krivac…“

Zanimljiv je stav HDZ-ovih europarlamentaraca po pitanju „krivaca“ za neuspjeli početak pregovora Bosne i Hercegovine s Europskom unijom koji je lider HDZ-a BiH Dragan Čović pompozno najavljivao za kraj decembra ove godine.

  • Politika

  • 24. Dec. 2023  24. Dec. 2023

  • 7

Nakon što je prošle sedmice Vijeće ministara BiH usvojilo Prijedlog zakona o sprečavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti, ispunjen je još jedan od prioritetnih zakona za napredak na europskom putu Bosne i Hercegovine. Pred domaćim političarima ključna su tri mjeseca u kojima trebaju dokazati da je BiH sazrela za otvaranje pristupnih pregovora.

No, zanimljiv je stav HDZ-ovih europarlamentaraca po pitanju „krivaca“ za neuspjeli početak pregovora Bosne i Hercegovine s Europskom unijom koji je lider HDZ-a BiH Dragan Čović pompozno najavljivao za kraj decembra ove godine.

Naime, za RTV HB, televiziju pod kontrolom Čovićevog HDZ-a, o toj su problematici govorili europarlamentarac Karlo Ressler, inače posinak HDZ-ovog kameleona i bivšeg predsjednika Sabora Vladimira Šeksa, kao i Tomislav Sokol, također HDZ-ov europarlamentarac.

I dok je Ressler govorio o ključnim danima i potrebnim reformama kako bi Bosna i Hercegovina dobila zeleno svjetlo u martu za otvaranje pristupnih pregovora sa EU, Sokol je kazao kako Dodikova retorika ne pomaže europskom putu BiH, ali da, kako je kazao, Dodik nije jedini krivac za usporavanje i blokade.

Sokol je za sve optužio SDA i Komšićevu Demokratsku frontu, stranke koje ne čine vlast na državnoj i federalnoj razini.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...