PUTINOVA VOJSKA ZA SAMO SEDAM DANA PRETRPJELA ZNAČAJNE GUBITKE: Zelenski tvrdi da je oboreno 30 dronova i 2 ruska Suhoja

On je rekao da su "ruski teroristi izgubili pet aviona za nedjelju dana".

  • Evropa

  • 25. Dec. 2023  

  • 2

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je danas da je ukrajinska vojska imala uspjeha u borbama protiv Rusije, prenosi Tanjug.

"Naši borci, ne samo da su oborili oko 30 dronova tipa ‘šahed’ i nekoliko projektila, već su srušili i dva aviona ‘suhoj'“, tvrdi Zelenski na platformi X.

On je rekao da su "ruski teroristi izgubili pet aviona za nedjelju dana".

"Ovakav Božić nam daje dobro raspoloženje za predstojeću godinu, daje nam vjeru u naše sposobnosti. Sposobnost da pregovaramo sa partnerima. Sposobnost da pojačamo naš nebeski štit. Sposobnost da branimo našu zemlju od ruskih terorista“, dodao je Zelenski.

Predsjednik Ukrajine kaže da što je jača protivvazdušna odbrana, "manje ruskih đavola će biti iznad ukrajinskog neba i na ukrajinskoj teritoriji".

"Hvala našim ratnicima za njihovu preciznost i snagu. Pozdravljam sve one koji rade na odbrani naše zemlje, tokom Božića, ali i vikenda, koji se brane od neprijateljskih napada i pokazuju čvrstinu gde god da se nalaze – da li na istoku ili jugu, ili na granicama našeg neprijatelja. Pozdravljam sve one koji su na borbenim pozicijama, koji spašavaju živote i liječe. Svima kojima pomažu“, napisao je Zelenski i poželio Ukrajincima sretan Božić.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...