U STUDIJU, PRED KAMERAMA: Fra Mirko Majdandžić i Eli Tauber zapjevali jednu od najljepših pjesama s naših prostora, otkrili i kako se zove u originalu...

U videu pogledajte kako je to izgledalo.

  • Društvo

  • 26. Dec. 2023  

  • 0

Zašto ratovima pokušavamo postići mir, slobodu smo zamijenili za robovanje novcu, a znanje, iako nikad lakše dostupno, sve teže pronalazimo. Koliko smo daleko od svega onoga na šta nas podsjećaju blagdani? Gosti na FTV-u su bili fra Mirko Majdandžić i Eli Tauber.

"Božićno je vrijeme, a jedna od najpoznatijih božićnih pjesama kod nas je - Radujte se, narodi", kazao je fra Mirko Majdandžić, župnik Župe Brestovo, u emisiji Plenum, a zatim i otpjevao jednu strofu.

Potom je pozvao Elija Taubera, direktora Centra za istraživanje historije Jevreja u BiH, da mu se pridruži, te su zajedno izveli pjesmu 'Kad ja pođoh na Bentbašu'.

U videu pogledajte kako je to izgledalo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...