ZAKLAO ŽENU PA BOMBOM RAZNIO KĆERKE: Isplivali detalji JEZIVOG ZLOČINA, komšije kažu da su trpjele stravičnu torturu

Svirepo ubistvo potreslo cijeli region

  • Hronika

  • 30. Dec. 2023  

  • 0

Zdravko Goranović iz Sombora u Vojvodini prije tačno dvije godine počinio je jedan on najmonstruoznijih zločina na našim prostorima, kada je u porodičnoj kući prvo zaklao svoju suprugu Mirjanu, pa potom bacio bombu u kuću i usmrtio svoje kćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15).

Dok je kuća gorela, pošto je eksplozija izazvala požar, Zdravko se obesio o gredu na tavanu. U njegovom džepu pronađen je krvav nož.

Mirjana i Zdravko bili su rastavljeni, zbog njegovog nasilnog ponašanja. Samo pet dana prije zločina on je izašao iz pritvora koji mu je bio određen zbog nasilja u porodici, ušunjao se u kuću u kojoj je živjela njegova bivša žena sa kćerkama i brutalno im presudio.

Komšije porodice Goranović tvrde da je Zdravko, koji četiri godine nije živio sa suprugom, bio izuzetno strog i da je djevojčicama ograničavao kretanje.

"Porodica je bila veoma povučena, izbegavali su kontakt s drugima. Anastasija i Anabela se nisu družile ni sa kim zbog oca, koji im je sve branio i maltretirao ih. Ako bi izlazile napolje, to bi bilo samo u dvorište da obave nešto i brzo bi se vraćale u kuću. Otkad je Zdravko uhapšen, malo su živnule i oslobodile se. Stravičnu torturu su trpjele sve tri", govorile su svojevremeno komšije.

Kako kažu, kad su čuli da su posijle požara u njihovoj kući nađena tri tijela, odmah su znali da je Zdravko ubio ženu i kćerke.

"Znali smo da je to on uradio, takav je bio, monstrum. Šokiralo nas je to što se objesio, to nismo očekivali", objašnjavaju komšije.

"Bio je dobro poznat po incidentima. Njihovi problemi su dugo trajali, on je jednostavno lud čovjek. Od kako se rodio takav je. Lud! Lud se rodio, lud i umro".

Tuga za Mirjanom i dvije prelijepe djevojke i danas ne jenjava.

"Anastasija je radila kao šminkerka, dok je četiri godine mlađa Anabela tek pošla u prvi razred srednje škole", ispričale su komšije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...