"UVIJEK ĆU VJEROVATI DA POSTOJI BOLJE SUTRA U BOSNI I HERCEGOVINI": Braća kupila vatrogasno vozilo svom gradu od domaće kompanije

“Ova priča odiše duhom zajedništva i ljubavi prema rodnom kraju”

  • Društvo

  • 31. Dec. 2023  

  • 0

Braća Enver i Ferid iz Kotor Varoša, koji žive u dijaspori, odlučili su kupiti vatrogasno vozilo svom rodnom gradu.

Ne samo da su pomogli svom gradu i poveća sigurnost, već i domaćoj ekonomiji. Naime, vozilo su kupili od domaćeg proizvođača, firme Su-Ad iz Živinica.

Informaciju je objavio osnivač kompanije Suad Bešlić, i to u veoma emotivnom postu koji prenosimo u cijelosti:

– Novo vatrogasno vozilo TLF 4000 za Kotor Varoš.

Vjerujem i uvijek ću vjerovati da postoji bolje sutra za Bosnu i Hercegovinu i o tome nam svjedoče junaci svoje priče!

Ova priča odiše duhom zajedništva i ljubavi prema rodnom kraju, obasjana svjetlom velikodušnosti i posvećenosti. Sunce je sijalo na Kotor Varoši dok se odvijala ova topla i srdačna scena, gdje je jedna dijaspora pokazala neizmernu pažnju prema svom zavičaju.

U tišini telefonske linije, vijest o novom vatrogasnom vozilu proširila se poput mirisa domaćeg hljeba. Kroz zvučnik telefona odjekivao glas, noseći sa sobom čaroliju koja će obasjati živote vatrogasaca Kotor Varoši. Njegovo srce kucalo je u ritmu dijaspore, čvrsto povezujući udaljene svjetove.

Priča o braći koja su, trbuhom za kruhom, pronašla uspjeh u tuđem svijetu postala je epska saga. Njihova povezanost s rodnom grudom bila je jača od kilometara koji su je razdvajali. Ljetni odmor donio im je ne samo osvježenje, već i saznanje o gorućoj potrebi u njihovoj zajednici. Vatrogasna jedinica, branitelj bezbednosti građana, patila je zbog zastarjelog vatrogasnog vozila.

Uzorni građani Kotor Varoši, ti dvojica velikodušnih sinova, odlučili su da nešto promijene. Njihov poziv kompaniji SU-AD d.o.o. bio je ne samo gest podrške domaćoj proizvodnji već i izraz vjere u svoj kraj.

S ljubavlju prema svojoj domovini, kupili su vatrogasno vozilo vrhunske kvalitete i vrijednosti, pružajući svojoj zajednici alat zaštite koji zaslužuje.

Ova priča postala je svjetionik nade u srcima mnogih. U njoj je ukorijenjena vjera u bolje sutra i vjera u sposobnost pojedinca da stvori pozitivnu promjenu. Donatori, Enver i Ferid, postali su junaci svoje priče, ispisujući stranice ljubavi prema domovini. Neka ovo djelo velikodušnosti bude svjetionik nadahnuća za sve nas, podsjećajući nas na moć zajedništva i snagu ljubavi prema vlastitoj zemlji.

Zlatnim slovima će pisati historija imena uzornih građana, općine Kotor Varoš.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...