POGUBLJEN U DECEMBRU 2006. GODINE: Poznato šta se dogodilo s porodicom iračkog predsjednika Sadama Huseina

Njegova dva sina, Kusaj i Udaj ubijeni su tri godine prije njegovog pogubljenja

  • Svijet

  • 05. Jan. 2024  

  • 0

Iza Sadama Huseina, bivšeg iračkog predsjednika koji je pogubljen 30. decembra 2006. godine ostale su tri kćerke i supruga.

Njegova dva sina, Kusaj i Udaj ubijeni su tri godine prije njegovog pogubljenja nakon američkog bombardovanja u Mosulu.

Supruga Sađida napustila je Irak nakon Sadamovog pogubljenja vješanjem. Ona se nastanila u Kataru. Tokom 2015. godine stigle su nezvanične vijesti da je ona preminula, ali to nikada nije ni demantovano niti potvrđeno, prenosi “Politikin magazin”.

Sadamove kćerke napustile su Irak i nastanile se u Jordanu, koji im je pružio azil. Za razliku od Hale i Rane, treća kćerka Raged je počela da se bavi politikom i javno govori u odbranu lika i djela svog oca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...