PREMIJER SLOVENIJE POD ISTRAGOM: Provjerava se kako je Robert Golob postao vlasnik četiri solarne elektrane

Star Solar inače je dobijao od države godinama podsticaje za proizvodnju struje, a pretpostavlja se da je riječ o više od dva miliona eura.

  • Regija

  • 07. Jan. 2024  

  • 0

Nakon razvoda od supruge predsjednik slovenačke vlade vlasnik je kompanije Star Solara, a antikorupcijska komisija ispituje da li je sve bilo po zakonu, prenose Novosti.

Istražitelji su zakucali na vrata slovenačkog premijera Roberta Goloba, nakon što je dnevni list "Delo" objavio da je postao vlasnik Star Solara, kompanije koja se bavi proizvodnjom struje. Vlasništvo je upisano poslije brakorazvodne parnice sa bivšom suprugom Janom Nemec Golob, a u sklopu kompanije posluju četiri solarne elektrane.

Za novu direktoricu kompanije postavljena je Luna Golob, premijerova maloljetna kćerka. Star Solar inače je dobijao od države godinama podsticaje za proizvodnju struje, a pretpostavlja se da je riječ o više od dva miliona eura. Sada će antikorupcijska komisija donijeti rješenje da li je u cijeloj transakciji bio sukob interesa, a iz kacelarije Roberta Goloba poručuju da slovenački zakoni ne zabranjuju vlasništvo u preduzećima dok se obavlja visoka politička funkcija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...