NA IZLAZU IZ BOSNE I HERCEGOVINE ČEKA SE I DO PET SATI: "Tapka se" po kiši i snijegu

Kako nam javljaju čitatelji na Maljevcu i Izačiću se trenutno čeka oko 45 minuta.

  • Vijesti

  • 07. Jan. 2024  07. Jan. 2024

  • 0

Na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Izačić, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Gradina i Bosanski Brod duga su zadržavanja putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Kako nam javljaju čitatelji na Maljevcu i Izačiću se trenutno čeka oko 45 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška se čeka o do pet sati, Jasenovac tri sata, Bosanska Dubica dva sata, Županja i Slavonski Brod do 45 minuta.

alt

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

alt

U višim planinskim predjelima pada slabiji snijeg, koji se ne zadržava na kolovozu. Upozoravamo na povremeno jake udare vjetra, kao i na povećanu opasnost od odrona.

alt

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

alt

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i na prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

alt

"Sanacioni radovi aktuelni su na putnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Povodom pravoslavnog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...