HAOS U SUSJEDSTVU: Nakon paljevine automobila, predsjednik AKV-a prijavio advokata za prijetnju ubistvom, ovaj negira sve...

„O temama i motivima ove pjesmice možemo detaljnije na nekoj književnoj večeri, ali svakako je od satirične pjesmice do prijetnje ubistvom, pa još Beljanskom, dosta dalek put“, kazao je on.

  • Regija

  • 08. Jan. 2024  

  • 1

Predsjednik Advokatske komore Vojvodine (AKV) Vladimir Beljanski prijavio je policiji beogradskog advokata Čedomira Kokanovića za navodnu prijetnju ubistvom. Kokanović je negirao ove navode.

Beljanski, kome je u četvrtak zapaljen automobil, prijavio je Kokanovića policiji, uz tvrdnju da mu on prijeti ubistvom.

To je uslijedio zbog Kokanovićevih objava na društvenoj mreži X, za koje je Beljanski rekao ih doživljava kao „prijetnje ubistvom“.

„Ovakva objava na društvenim mrežama je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i predstavlja podstrekavanje i prijetnju na dalje vršenje krivičnog djela, i to nakon što mi je zapaljen automobil. Nadležni treba hitno i na najoštriji mogući način da provjere ozbiljnost ovih prijetnji, koje doživljavam kao prijetnje ubistvom“, rekao je Beljanski agenciji Beta.

On je naveo da je Kokanovićeve objave proslijedio policiji, koja će o tome obavijestiti tužilaštvo.

„Advokatu Beljanskom nisam prijetio ubistvom. A ako uopšte iko osim njega ima sumnje takve vrste, jasno kažem i da mu nisam ni zapalio auto, ni prijetio da ću zapaliti“, rekao je Kokanović na ove navode.

Dodao je da je njegova „tviter pjesmica“ pod nazivom „Početak bune protiv komorskih dahija“ satirična verzija u vrijeme učestalih božićnih internet čestitki.

„O temama i motivima ove pjesmice možemo detaljnije na nekoj književnoj večeri, ali svakako je od satirične pjesmice do prijetnje ubistvom, pa još Beljanskom, dosta dalek put“, kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...