IZRAEL SADA PRIJETI I LIBANU: Sve što smo uradili u Gazi, "copy - paste" možemo u Bejrutu

Poručio je kako su svi u Libanu svjesni izraelskih mogućnosti.

  • Svijet

  • 08. Jan. 2024  

  • 1

Ministar odbrane Izraela ponovo je govorio o mogućoj eskalaciji sukoba na granici sa Libanom te je poručio kako se izraelska vojska ne boji sukoba. 

U razgovoru za Wall Street Journal Galant je rekao kako sve što je Izrael primijenio u Gazi može biti primijenjeno i u Libanu.

"Iako naš prioritet nije da uđemo u rat sa Hezbolahom, 80.000 ljudi mora biti u mogućnosti da se sigurno vrati svojim domovima. Ako ništa drugo ne uspije, spremni smo na žrtvu", rekao je Gallant.

Poručio je kako su svi u Libanu svjesni izraelskih mogućnosti.

"Oni vide šta se dešava u Gazi. Oni znaju da možemo copy-paste u Bejrutu", poručio je.

Posljednjih nekoliko dana sukob između Hezbolaha i izraelske vojske se intenzivirao, a sa obje strane je lansirano na desetine raketa. Tenzije su naročito eskalirale nakon ubistva jednog od vođa Hamasa u Bejrutu.

"Ako neprijatelj razmišlja o ratu protiv Libana, borit ćemo se bez oklijevanja, bez pravila, bez zaustavljanja i bez granica", rekao je prije nekoliko dana lider Hezbolaha Hassan Nasrallah.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...