NA NEUSTAVNI DAN RS-a: Udruženje "Žena-žrtva rata" podnijelo prijavu Tužilaštvu zbog veličanja Ratka Mladića u Višegradu (VIDEO)

Navijači beogradske Crvene zvezde iz Višegrada organizovali su bakljadu i vatromet na Mostu Mehmed paše Sokolovića na kojem su tokom 1992. godine počinjeni monstruozni zločini nad bošnjačkim civilima Višegrada i okoline.

  • Vijesti

  • 11. Jan. 2024  

  • 0

Udruženje "Žena-žrtva rata" podnijelo je danas krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine povodom događaja tokom proslave neustavnog dana RS-a u Višegradu. Povodom neustavnog "Dana RS-a" navijači beogradske Crvene zvezde iz Višegrada organizovali su bakljadu i vatromet na Mostu Mehmed paše Sokolovića na kojem su tokom 1992. godine počinjeni monstruozni zločini nad bošnjačkim civilima Višegrada i okoline. 

Tim povodom, udruženje je podnijelo prijave protiv:

  • Novaka Knežića iz Višegrada koji je objavio – postavio video na Youtube.

  • N.N. lica koja su organizovala okupljanje na mostu Mehmed paše Sokolovića u Višegradu.

  • N.N. lica koja su odobrila okupljanje na mostu Mehmed paše Sokolovića u Višegradu

  • N.N. lica koja nisu spriječila okupljanje na Mostu Mehmed paše Sokolovića u Višegradu

"Navedeni su dana 8. januara 2024. godine uoči 9. januara, u večernjim satima, u Višegradu, na mostu Mehmed paše Sokolovića na kojem su počinjeni brojni zločini nad Bošnjacima, istakli oficirsku kapu ratnog zločinca Ratka Mladića. Skandirajući ime ratnog komandanta Vojske RS-a, koji je zbog genocida i drugih zločina osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Pjevali pjesme kojima se vrijedja dostojanstvo drugog naroda, pozivajući na mržnju i netrpeljivost", poručili su.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...