VELIKI USPJEH BOGATOG BOSANCA: Opskrba gorivom na sve četiri aerodroma u Bosni i Hercegovini

U Sarajevu HIFA Oil je dobila konkurenciju Eol-a, no radi se isključivo o zdravoj konkurenciji gdje je Aerodrom Sarajevo htio imati više konkurenata

  • Ekonomija

  • 11. Jan. 2024  

  • 0

HIFA Oil je najveća naftna kompanija Bosne i Hercegovine, koja pokriva oko 25% tržišta BiH sa preko 310.000.000 tona nafte i naftnih derivata (2021.). Od 2017. HIFA Oil snabdjeva JET gorivom najveće svjetske kompanije Bosni i Hercegovini.

HIFA Oil je početkom godine potpisala ugovor sa Lumiwingsom za opskrbu jet gorivom njenih aviona u Tuzli i Mostaru. HIFA Oil ima interes da iz Tuzle ima što više linija i frekvencija, na čemu će i sama u konačnici zaraditi, pa je u suradnji sa Aerodromom Tuzla krenula u realizaciju motivacijskih projekata za kompanije, kako kroz cijenu usluga, tako i kroz niz benefita koje će se nuditi kompanijama u dogledno vrijeme, prenosi Ljudski.ba.

U maju mjesecu 2023. HIFA Oil je postala glavni snabdjevač jet gorivom Aerodroma Mostar. Kompanija je potpisala i ugovor sa Croatiom Airlines za opskrbu gorivom. Nakon dovršenog posljednjeg natječaja na kojem je definirano da SkyAlps pokrene 4 linije iz Mostara HIFA Oil je odmah krenula sa pregovorima i ponudila konkurentne cijene koje stimuliraju povećanje aktivnosti prijevoznika na Mostarskom aerodromu. Po dolasku HIFA-e cijene su značajno pale, a Mostar je i više nego zadovoljan uslugom.

U Sarajevu HIFA Oil je dobila konkurenciju Eol-a, no radi se isključivo o zdravoj konkurenciji gdje je Aerodrom Sarajevo htio imati više konkurenata koji će potom sniziti cijenu goriva, a što je dobro za Sarajevo i motivaciju prijevoznika. Eol je preuzeo Wizz Air, ali i dalje HIFA Oil ima ogromnu većinu ugovora i opskrbe kompanija.

Nedavno je HIFA Oil imala nadzor inspektora IATA-a gdje je dobila potvrdu liderske pozicije na tržištu, te kvalitete svojih usluga na Aerodromima Sarajevo, Tuzla i Mostar.

Podsjetimo, vlasnik Hifa Oil-a je poduzetnik Izudin Ahmetlić, a kompanija je trenutno među 11 najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...