SCHMIDT SE PONOVO SASTAO SA ČOVIĆEM: Kako je visoki predstavnik opisao razgovor sa liderom HDZ-a

Prije dva dana visoki predstavnik održao je sastanak i sa predstavnicima Trojke.

  • Politika

  • 13. Jan. 2024  

  • 6

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt sastao se danas sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem sa kojim je razgovarao o brojnim aktuelnim političkim pitanjima. Sastankom sa Čovićem, Schmidt je nastavio intenzivne razgovore sa političarima u BiH, a nakon sastanka visoki predstavnik je razgovor opisao kao konstruktivan. "Konstruktivan razgovor sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem o političkim dešavanjima u BiH i neophodnim zakonima vezanim za EU prioritete, sa naglaskom na integritetu izbornog procesa, vladavini prava, te omogućavanju BiH da na proljeće otpočne pregovore o članstvu u EU", saopćeno je iz OHR-a. 

Prije dva dana visoki predstavnik održao je sastanak i sa predstavnicima Trojke.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, predsjednik Naše stranke Edin Forto i, u ime SDP-a, Saša Magazinović.

"Razgovarano je o aktuelnim političkim procesima u BiH, sa posebnim fokusom na integritetu izbora, zakonima vezanim za prioritete EU, vladavini prava, te ključnim reformama kako bi BiH zvanično otpočela pregovore o članstvu u EU", naglašeno je iz OHR-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...