"SB" ISPRED SUDA BiH: Dodikove pristalice ponovo stigle uoči ročišta, tu su i sin Igor, Višković, Kovačević, Amidžić, Ćosić... (FOTO)

Na terenu je i policija koja osigurava.

  • Vijesti

  • 17. Jan. 2024  17. Jan. 2024

  • 4

Ispred Suda Bosne i Hercegovine u Sarajevu se nalaze brojne novinarske ekipe, ali i pristalice predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, među kojima su brojni političari, koji bi se u 13 sati trebao pojaviti pred sudijama uoči glavnog pretresa.

Igor Dodik, sin predsjednika RS Milorada Dodika, stigao je pred Sud BiH. Došao je u istom vozilu sa premijerom RS Radovanom Viškovićem. 

Pred Sud BiH je stigli su i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević, ministar finansija BiH Srđan Amidžić te gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Dodikov advokat Goran Bubić izjavio ranije jutros da ne postoje uslovi da danas počne glavni pretres pred Sudom BiH jer je odbrana vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zatražila odgađanje ovog ročišta s obzirom na to da je Lukić u bolnici.

Međutim, sudija je odbio ovaj zahtjev, a Dodik će se ipak pojaviti na glavnom pretresu.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, v. d. direktora Službenog glasnika RS, za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su Dodik i Lukić krivično djelo počinili u periodu od 1. do 9. jula, svjesno, iako su znali da je visoki predstavnik donio odluku kojom se stavlja van snage Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji je usvojila NSRS.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...