PERFIDNA IGRA HELEZOVOG ZAMJENIKA: Aleksandar Goganović pozvao Srbe u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine da ostanu…

Goganović je poručio da pobuna i protesti u Oružanim snagama BiH za njega nisu prihvatljivi.

  • Mini market

  • 18. Jan. 2024  18. Jan. 2024

  • 2

Aleksandar Goganović, zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine, pozvao je sve pripadnike Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda da "odustanu od najavljenih protesta protiv ministra odbrane Zukana Heleza i da ostanu dostojanstveni, profesionalni i izvršavaju svoje redovne zadatke". Goganović je poručio da pobuna i protesti u Oružanim snagama BiH za njega nisu prihvatljivi.

-Hajdemo zajedno graditi i razvijati multietničke Oružane snage BiH, poručio je Goganović na društvenim mrežama.

Goganović tvrdi da je napadnut jučer u Sarajevu nakon sudskog procesa predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku, potvrdio je za Srnu šef Kabineta zamjenika ministra odbrane BiH Aleksandar Nikolić.

Nikolić je rekao da je ministar odbrane BiH Zukan Helez, nakon najave podizanja krivične prijave protiv zamjenika ministra odbrane zbog prisustvovanja obilježavanju neustavnog Dana Republike, indirektno pozvao bošnjački narod na linč Goganovića.

On je naveo da je Goganović sklonjen u službeno vozilo i na taj način zaštićen od linča, dodajući da su napadači sve vrijeme uzvikivali: "Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću"!

Nema sumnje da je ovakvim istupom Nikolića i Goganovića ponovo na djelu propagandna mašinerija režima Milorada Dodika koji podizanjem tenzija želi skrenuti priču sa na drugu stranu. Goganović ovom objavom neizravno poručuje kako su svi pripadnici srpskog naroda u Oružanim snagama BiH politički istomišljenici njega i njegovog šefa Milorada Dodika, te kako je on zapravo spriječio njihovu pobunu, što je, naravno, daleko od istine!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...