OPTUŽEN JE: Nakon privođenja u stanicu, policajcu nanio tešku povredu oka

Optužnicom se Pervan tereti da je nanio tešku tjelesnu povredu policajcu zaposlenom u PS Čitluk, nakon što je priveden u službene prostorije zbog narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu "The Pub" u Čitluku.

  • Hronika

  • 24. Jan. 2024  

  • 0

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) okončalo je istragu i podiglo optužnicu protiv 51-godišnjeg Gordana Pervana iz Čitluka, a kojom ga tereti za napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

Optužnicu je danas u cijelosti potvrdio Općinski sud u Čitluku.

Optužnicom se Pervan tereti da je nanio tešku tjelesnu povredu policajcu zaposlenom u PS Čitluk, nakon što je priveden u službene prostorije zbog narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu "The Pub" u Čitluku.

Prema navodima iz optužnice, nakon što su ga građani prijavili, na mjesto događaja izašli su pripadnici PS Čitluk, koje je Pervan vrijeđao, zbog čega su ga uhapsili i i službenim vozilom dovezli u prostorije PS Čitluk, gdje ih je i dalje nastavio vrijeđati.

- Zatim je, dok mu je policijski službenik A. B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, na način da je otvorenim dlanom ruke, udario policijskog službenika A. B., u predjelu lijevog oka, uslijed čega je on zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu traumatske katarge lijevog oka i nagnječenje bulbusa lijevog oka.

Dakle, optuženi je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome ju teško tjelesno povrijedio - navedeno je u optužnici.

Optuženom je u ovom krivičnom predmetu po rješenju Općinskog suda u Čitluku bila određena mjera pritvora u trajanju od mjesec.

Općinski sud u Čitluku zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog za 22. februar u 11 sati, naveli su iz Tužilaštva HNK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...