STOJANOVIĆ BRANIO KOMŠIĆA NAKON DIPLOMATSKOG SKANDALA S PLENKOVIĆEM: "Za njih je Izetbegović Bošnjak, a Nikšić nije"

Kada sam izabran za potpredsjednika Federacije, i ja sam okarakterisan iz RS-a kao nelegitiman, rekao je Stojanović.

  • Politika

  • 25. Jan. 2024  

  • 3

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, oglasio se na društvenim mrežama povodom nedolaska hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na sastanak u Predsjedništvo BiH zbog prisustva predsjedavajućeg Željka Komšića.

On je stao u Komšićevu odbranu i osudio Plenkovićev potez, ali je isto tako govorio o problemu licemjerstva Komšićevog DF-a.

Njegovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti: 

  

- Uvijek ću braniti slobodu svakog čovjeka, pa tako i Željka Komšića, da se izjasni kako želi. Bez obzira što se ne slažem se načinom vođenja politike DF-a. Stavovi o nelegitimnim i legitimnim su početak fašizma. Željko Komšić je izabran po zakonima Bosne i Hercegovine za člana Predsjedništva. Istim zakonima po kojima je izabran i Dragan Čović.

I dok su ti zakoni na snazi, to se mora poštovati. Zato nepoštovanje člana Predsjedništva BiH od strane gospodina Plenkovića nema opravdanje. Kada sam izabran za potpredsjednika Federacije, i ja sam okarakterisan iz RS-a kao nelegitiman. Ne pripadati sa političkim stavom većini iz svog "stada" je ljudsko pravo i sloboda.

Ono što je za mene problem je licemjerstvo DF-a. Ako se zdušno boriš da Željko Komšić bude "legitiman" na svaki mogući način, kako onda čvrsto stojiš uz SDA i objašnjavaš građanima da Nikšić i Konaković nisu predstavnici Bošnjaka? Za tebe je pravi Bošnjak Izetbegović, Novalić, a ostali nisu. Da li je to građanska BiH? Ne može Bošnjak, može Hrvat, a za Srbe i Ostale ćemo vidjeti ko je "legitiman", a ko ne. Kada vidimo da li ćemo biti na vlasti. To nije građanska BiH i takva politika nema nikakav princip, napisao je Stojanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...