NOVAK ĐOKOVIĆ UZBURKAO JAVNOST: „Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: 'Možete da nas ubijete, ali ne možete'…“

U intervjuu za „Kanal 9“ prvi reket svijeta još jednom je uzburkao duhove.

  • Sport

  • 30. Jan. 2024  30. Jan. 2024

  • 5

Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta, tokom boravka u Australiji dao je intervju za „Kanal 9“ u kojem je govorio o teškoćama sa kojima se borio nekada i s kojima se bori danas.

U intervjuu za „Kanal 9“ prvi reket svijeta još jednom je uzburkao duhove.

„Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis“, rekao je on.

„Da li je to i dalje sa mnom? Moguće, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet jer me to podsjeti na bombe koje su eksplodirale. Nije naročito prijatno, to je vjerovatno trauma, ali da se vratim na pitanje – mislim da je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč“, kazao je Đoković.

Novinar Karl Stefanović potom je rekao Novaku da ga je „teško ubiti“, te da je bio velika prepreka Rogeru Federeru i Rafaelu Nadala, a da je to i danas mnogo mlađim igračima.

„Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: 'Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu'. Ja vjerujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspjelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsjetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio? Ali, to je samo jedno poglavlje mog života, biće ih još mnogo. Očevi treba da se igraju sa svojom djecom, to mi je omiljeni dio dana, kada imaju moju pažnju, izmišljamo stvari i to je stvarno najljepše. Nedostaju mi, razniježio sam se“, poručio je Đoković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...