PONOŠ RAZOTKRIO VUČIĆA: „Predsjednik Srbije konačno priznao da imamo više od 200 tenkova, iako je prethodno tvrdio da su…“

On se osvrnuo i na najave vraćanja vojnog roka.

  • Regija

  • 31. Jan. 2024  31. Jan. 2024

  • 2

Predsjednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je da vlast žuri da konstituira Narodnu skupštinu prije donošenja rezolucije Evropskog parlamenta.

Iako i Aleksandar Vučić i Ana Brnabić tvrde da im nije važno šta će pisati u rezoluciji, nije tako. Njih brine šta će tu pisati i zato žure, ali to ne znači da od toga može da se pobjegne, rekao je Ponoš na Novoj S.

Govoreći o učešću opozicije u radu Skupštine, Srbije Ponoš je naveo da su se u koaliciji Srbija protiv nasilja dogovorili da ne obavještavaju unaprijed režim o svojim postupcima i da će način na koji će koristiti mandate svakako biti u korist građana koji su im ih dali.

Povodom izjave Vučića da je Srbija tenkovska regionalna velesila, Ponoš je izjavio da je predsjednik Srbije konačno priznao da imaju više od 200 tenkova, iako je prethodno tvrdio da su istopljeni.

-Problem je što i dalje tim tenkovima nema ko da upravlja. Vučić je sklon da favorizuje materijalne, a zanemaruje ljudske resurse. I danas kad obilazi vojsku pored njega je pomoćnik za materijalne resurse, dok načelnik Generalštaba kašljuca iz trećeg reda, a ministar odbrane šeta kačket, kazao je Ponoš.

On se osvrnuo i na najave vraćanja vojnog roka, rekavši da to neće popraviti stanje u vojsci, ali je istakao da je dobro da vlast poslije 12 godina priznaje da ima problem sa nepopunjenošću, iako to neće moći da se riješi vraćanjem vojnog roka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...